Connexion

Wat is het Brusselse Gezondheidsnetwerk ?

 

Het Brusselse Gezondheidsnetwerk is een project ontwikkeld door vzw Abrumet. Het is een netwerk voor het uitwisselen van informatie, dat alle Brusselse en Belgische ziekenhuizen met huisartsen verbindt, en hergroepeert bepaalde medische documenten van patiënten. 


Dankzij dit netwerk heeft u als arts in real time en op een beveiligde wijze toegang tot bepaalde medische documenten van uw patiënten. De gegevens die op het Brusselse Gezondheidsnetwerk toegankelijk zijn, kunnen afkomstig zijn van zorginstellingen overal in België. 


Het Brusselse Gezondheidsnetwerk is partner van het eHealth-platform, het nationale overheidsproject dat tot doel heeft de informatieuitwisseling tussen alle actoren in de gezondheidszorg te bevorderen en te ondersteunen. Het netwerk wordt tevens gesteund door de Federale overheidsdienst Volksgezondheid en is verbonden met vergelijkbare netwerken in Vlaanderen en Wallonië om de uitwisseling van medische gegevens overal in België mogelijk te maken. Al deze initiatieven maken deel uit van het actieplan e-gezondheid 2013-2018.​